A keresőoptimalizálás még hatékonyabbá tehet, megtöbbszörözheti nyereséged

Belegondoltál már abba, mennyibe kerül kinyomtatni a névjegykártyákat, esetleg szórólapokat? Fogadni mernék, hogy egy weboldalhoz képest nem sokba.

Részletesen átnézted a szórólapok és névjegykártyák tartalmát, mielőtt kiadtad volna nyomtatásra? Biztos vagyok benne, hogy igen.

Egy keresőoptimalizálással foglalkozó szakember nem olvasta át a drága, és marketing szempontból hatásosabb eszközt, a weboldalt.

Hadd tegyek fel még egy kérdés: Miután megrendelted a névjegykártyát és a szórólapot, bezárva hagyod a polcon? Biztosan nem!

Ha mellőzöd az egyébként szép weboldaladról a keresőoptimalizálást, akkor pontosan ezt csinálod. Egy olyan weboldalt amelyet akár több ezren is megnézhetnének. Egy weboldalt, aminek a rangsorolását teljes mértékben a Google-re hagysz.

Ha rendelkezel nagyon jó nyomtatási felszereléssel, magad nyomtatnád ki a névjegykártyákat? Nem hiszem. Valószínűsítem, hogy egy tapasztaltabb nyomtatással foglalkozó cégtől rendelnéd meg.

A keresőoptimalizálásra úgy kell tekinteni, mint egy digitális névjegykártyára. Megtöbbszörözheti a nyereségedet azáltal, hogy a weboldalad több érdeklődő szeme elé tárja. Tehát ez az oka, amiért érdemes ezt a munkát szakértőkre bízni.

Megbizonyosodnak arról, hogy a célközönség számára az adott weboldalad megfelelő, és a vevők seregét ráirányítják.

10.  A keresőoptimalizálással kihasználhatod az ingyenes hirdetési lehetőséget!
A másik cég kezébe adnád a weboldalad, és hagynád, hogy eldöntse, mi szerepeljen rajta? Engedsz a konkurenciának a reklám tervezésében, hogy megszabhassák Neked ki láthassa a boltot?

Ha nem a megfelelő taktika szerint tervezed a weboldalad, annak címét és meta leírását, akkor pontosan ezt a hibát követed el. Ez pedig szemmel láthatóan nem előnyös egy jó üzletnek. Ez olyan mintha sablonszöveget hagynál a marketing anyagodon.

keresőmarketing ügynökség budapest, keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálással szabályozhatod azt, hogyan szerepeljen vállalkozásod a keresési találatokon. Ha a több ezer potenciális vevő csak egy véletlenszerű sablon szöveggel fog találkozni, azzal pénzt dobsz ki az ablakon. Az ingyenes hirdetés lehetőségétől dobod el magad.

Ha jó hír viszont az, ha ezt már tudod, akkor könnyen tudsz ellene tenni. A keresőoptimalizálással kezedben tarthatod az irányítást, hogy ismét a megfelelő irányba tereld a vállalkozásod.

11. A keresőoptimalizálás hatékonyan kihasználja a közösségi oldalak erejét

Aktív felhasználója vagy olyan közösségi oldalaknak mint például a Facebook? Ez kulcsfontosságú szerepet tölt be a keresőoptimalizálásban. A felhasználók által generált tartalmak, olyan keresőoptimalizációs paraméterekkel rendelkeznek, mint a címkék és a meta leírások. Az emberek amikor megosztanak egy posztot, vagy történetet az üzenőfalukon, ezeket a címeket látják. Ugyanez a helyzet a Google+ profilokon és egy tweetben.

A keresőoptimalizáló tanácsadók ebben a folyamatban segítenek, marketingesekkel és a kommunikációs részleggel együtt karöltve. Keresőoptimalizáción keresztül tudod irányítani, mit olvassanak, gondoljanak az emberek, a közösségi oldalakon bizonyos dolgokról.